Find det her...
Forskerspirerne på tur
13 apr 2015

Sammen med koordinatorerne Peter Limkilde og Herluf Forchhammer var dette års forskerspirer på seminar på Københavns Universitet søndag den 12 til mandag den 13. april.  Her mødtes forskerspirer fra hele landet fik gode oplæg om at få ideer, om forskningsmetoder, og om at skrive i den akademiske tradition.

I cirkelbrainstorm fik de til bagemeldinger om deres projekter, ligesom der var rig lejlighed til ”netværkning”  og sociale indslag. Hele seminaret blev filmet for at give en filmisk introduktion til de kommende års forskerspirer.

Arrangementet foregik i Lundbeck Auditoriet på Bioscience-instituttet og afsluttedes i universitetets festsal på Vor Frue Plads.

  • Formuleringen af et problem er ofte vigtigere end dets løsning. At stille nye spørgsmål, pege på nye muligheder og at anskue gamle spørgsmål fra en ny vinkel kræver kreativ fantasi og markerer virkelige fremskridt indenfor naturvidenskaben.

    Albert Einstein

  • Min bevidsthed er fuldstændig tømt for ord, indtil jeg kommer til det øjeblik, da jeg skal kommunikere resultaterne i skriftlig eller mundtlig form..

    Jacques Hadamard,  (fransk matematiker 1865-1963)

  • Det sære ved fremtiden er, at den til sin tid formentlig vil blive kaldt for – De gode gamle dage.

  • I starten føltes det meget anderledes; man vandrer fra klasse til klasse og har mange forskellige lærere. Men det er dejligt at prøve at gøre tingene på en anden måde, fx med brug af IT i undervisningen. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg vil uddannes som, men jeg vil gerne opbygge en faglig viden der kan bruges bredt.

    – Klara, 1a