Forskerspirer

Forskerspirelogo

Drømmer du om at blive forsker? Som forskerspire får du mulighed for at fordybe dig i et emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt. Konkurrencen løber over et år, startende i januar i 2.g. I slutningen af oktober afleverer spirerne en synopsis til et forskningsprojekt, hvor en dommerkomité udvælger landets 12 bedste projekter inden for fire kategorier.

De 12 går videre i konkurrencen om at blive kåret som årets forskerspire. Læs mere på http://forskerspirer.ku.dk/ eller tal med Karsten Jensen.

ka@odsherreds-gym.dk

side4

  • Formuleringen af et problem er ofte vigtigere end dets løsning. At stille nye spørgsmål, pege på nye muligheder og at anskue gamle spørgsmål fra en ny vinkel kræver kreativ fantasi og markerer virkelige fremskridt indenfor naturvidenskaben.

    Albert Einstein

  • Min bevidsthed er fuldstændig tømt for ord, indtil jeg kommer til det øjeblik, da jeg skal kommunikere resultaterne i skriftlig eller mundtlig form..

    Jacques Hadamard,  (fransk matematiker 1865-1963)

  • Det sære ved fremtiden er, at den til sin tid formentlig vil blive kaldt for – De gode gamle dage.

  • I starten føltes det meget anderledes; man vandrer fra klasse til klasse og har mange forskellige lærere. Men det er dejligt at prøve at gøre tingene på en anden måde, fx med brug af IT i undervisningen. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg vil uddannes som, men jeg vil gerne opbygge en faglig viden der kan bruges bredt.

    – Klara, 1a